Ekonomi

Alliant Energy ilk çeyrek sonuçlarını karışık açıkladı, 2024 beklentilerini teyit etti

MADISON, Wis. – Alliant Energy Corporation (NASDAQ: LNT), şirketin son mali açıklamasına göre, ilk çeyrekte hisse başına kazançta (EPS) hafif bir düşüş bildirdi, ancak gelir beklentilerini aştı.

Enerji sağlayıcısı, 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için 0,63 dolarlık analist konsensüsünün biraz altında 0,62 dolarlık düzeltilmiş EPS açıkladı. Bununla birlikte, şirketin geliri analist tahminlerinden daha iyi bir performans göstererek 1,02 milyar dolar beklentisine karşılık 1,03 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında Alliant Energy, GAAP EPS’de 2023’teki 0,65 dolardan 2024’te 0,62 dolara bir düşüş gördü. Şirket, düşük EPS’yi, daha yüksek finansman ve amortisman giderlerinin yanı sıra, daha sıcak havalar nedeniyle azalan perakende elektrik ve gaz satışlarına bağlamaktadır. Bunlar, Wisconsin Power and Light Company’deki (WPL) sermaye yatırımlarından kaynaklanan daha yüksek gelir gereksinimleri ile kısmen dengelendi.

Alliant Energy’nin Başkanı ve CEO’su Lisa Barton, hafif kazanç kaybına rağmen şirketin performansına olan güvenini dile getirdi. Barton, “Tarihsel olarak ılıman geçen hava koşullarının ışığında yıla sağlam bir başlangıç yaptık,” dedi. “Sonuçlarımız beklentilerimizle uyumluydu, bu da 2024 kazanç beklentilerimizi yeniden teyit etmemizi ve uzun vadeli büyüme hedeflerimize ulaşmak için bizi iyi bir şekilde konumlandırmamızı sağladı.”

İleriye dönük olarak Alliant Energy, 2024 yılı için hisse başına 2,99 ila 3,13 dolar kazanç beklentisini teyit etti. Bu beklentinin orta noktası olan 3,06 $, Interstate Power and Light Company (IPL) ve WPL’nin izin verilen getiri oranlarını elde etme kabiliyeti, kamu hizmeti bölgelerindeki normal sıcaklıklar ve sermaye harcamaları ve finansman planlarının uygulanması gibi varsayımların zemininde belirlenmiştir.

Şirketin yeniden teyit edilen beklentileri ve gelir artışı, herhangi bir yüzde verilmediği için hisse senedi hareketini önemli ölçüde etkilemedi ve kazanç açıklamasına nispeten istikrarlı bir yatırımcı tepkisine işaret etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Alliant Energy büyümeye ve enerji karışımını çeşitlendirmede önemli bir dönüm noktası da dahil olmak üzere stratejik önceliklerini uygulamaya odaklanmaya devam ediyor. Barton, şirketin yenilenebilir enerji portföyünü genişletme konusundaki kararlılığının altını çizerek, “Wisconsin’deki 1,1 gigawatt’lık güneş enerjisi yatırımımızdaki son projenin başarıyla devreye alınmasıyla enerji karışımımızı çeşitlendirmede önemli bir kilometre taşına yaklaşıyoruz” dedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu